אודות השף עמית רז

חיים אישיים וקריירה מקצועית

עמית גילה את התשוקה לבישול עוד כילד, במטבח של סבתו. שני עשורים לאחר מכן, כשמשפחתו עברה לדרום אפריקה, מימש את התשוקה ולמד בישול באופן מקצועי. מספר שנים לאחר מכן, במהלך טיול בהודו, התאהב בתרבות ובמטבח המקומיים, והחליט להישאר במדינה וללמוד את רזי המטבח ההודי במשך שנה.

 

כשחזר לדרום אפריקה הקים את מסעדת “מסאלה-דוסה”, אשר הציגה שילוב מרענן בין חדשנות קולינרית לשמירה על עקרונות הבישול ההודי המסורתיים. המסעדה זכתה עד מהרה להצלחה רבה. במשך 11 שנים, ניהול עמית את המסעדה ושימש כשף הראשי שלה, ובמקביל, העביר סדנאות בישול הודי מקצועיות והכשיר שפים מקומיים.

 

הרצון בשינוי והגעגוע למסעות ברחבי העולם, הובילו את עמית למכור את המסעדה בשנת 2016 ולצאת למסע בן שנה סביב העולם. בתום המסע, החליט לחזור לארץ. הוא בחר בשכונת פלורנטין בתל אביב כמקום מושבו החדש. שם, בדירת גן מקסימה, שלצידה גינת ירק, הוא מקיים סדנאות בישול הודי מסורתי ומקיים סיורים קולינריים לקבוצות פרטיות ולארגונים.